Niet poetsen maar fietsen!

Proteam Hydrofobe coating

Fietsen is een prachtige hobby! Maar dat poetsen van je fiets na een rit in slecht weer.....

Om dat laatste deel een stuk leuker te maken biedt Kolkman Zijdewind een schitterend product: Proteam Bycicle Care hydrofobe coating.
Na behandeling van je fiets met deze speciale coating wordt poetsen ineens een stuk makkelijker.
Vuil zal veel minder hechten op het oppervlak en schoonmaken wordt zo kinderspel!
De coating blijft ook nog eens lang zitten (tot wel 2 jaar) dus wat houdt je nog tegen?

 

Als je je fiets nog 1x echt goed schoon maakt zullen wij de verdere behandeling voor je uitvoeren. We ontvetten de onderdelen en het frame die gecoat moeten worden grondig voor de coating.
Door middel van een airbrush systeem brengen we de coating aan die hierdoor op alle, ook moeilijk te bereiken, plaatsen komt. Tot slot poetsen we de coating mooi egaal uit en is je fiets klaar voor lange tijd fietsen en veel minder poetsen!

De prijs van de volledige behandeling zoals boven beschreven is €100,= 
(als je echt niet meer wilt poetsen voordat je hem brengt kunnen we dat natuurlijk ook nog voor je doen. Een kleine meerprijs zal dan berekend worden)

Uitleg over de coating:

Hydrofobe coating

Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten bijvoorbeeld water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap worden nagebootst met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

 

Siliciumdioxide

Siliciumdioxide is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met de coating wordt gevormd is extreem hydrofobisch, langhoudend en onzichtbaar.  Coatings met SiO2 worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.

 

Elke dag fiets ik naar en van mijn werk op mijn Cube racefiets, het cosmetisch onderhoud heb ik niet veel tijd voor, daarom ben ik zeer blij met de coating van Proteam, mijn racer blijft veel langer schoon en is zeer gemakkelijk te wassen” Rene Bakkum, Castricum

 

Wat zijn de voordelen van de nieuwe generatie Proteam hydrofobische lakcoatings ten opzichte van de bestaande waxen etc?:

- Zeer duurzame oplossing, eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.

- Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische  eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.

- Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.

- Behoud veel langer de glans.

- Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven

proteambicycle care proteam hydro coating specialized.2 proteambicycle care proteam hydro coating specialized.2
Logo PBC flame_jpg (1) Logo PBC flame_jpg (1)