Stoere vrouwen racen door Andalusië!

ingevoerd op 10-04-2018

Stoere vrouwen fietsen op de racer in Andalusië
Ken je ze? De facebookgroepen ‘stoere vrouwen fietsen samen’, ‘stoere vrouwen sporten’? Een ding weet ik zeker, STOERE VROUWEN RACEN DOOR ANDALUSIË!
De oplettende lezer is het vast opgevallen, 7 dames op missie, en maar 6 dames op de mtb. Hoe dat zit? Heel eenvoudig, stoere dame Bianca stapt dagelijks op de racer om de verharde wegen rond Ronda te verkennen.
Het was wel spannend voor Bianca, welke andere gasten fietsen deze week met Andalusië fietsreizen? Maatje Anja is door omstandigheden niet mee, wie wordt haar nieuwe maatje? 
Zaterdag middag ontmoetten we 2 stoere dames, Ilona en Adele. 2 stoere dames die wat uurtjes na ons arriveerden en ook racers zijn. De eerste maatjes zijn gevonden. Ook Eef en Marieke zijn racers. We zijn als mtb-ers blij dat Bianca maatjes heeft!
Er is nog een groep van 11 racende heren. In totaal een mooi gezelschap dat zondagochtend samen op pad ging, van Ger uitleg kreeg over veilig rijden in de bergen en het programma voor de week. Wat waren de stoere dames verbaasd toen een van de heren in slaap viel tijdens de introductie veilig rijden. Extra bakkie koffie?? En nog verbaasder dat tijdens een afdaling er een obstakel op de weg lag… een helm die afgewaaid was! Wat zijn wij trots op stoere Bianca (en natuurlijk haar maatjes). Zij, die onzeker was, blijkt een top racer te zijn in de bergen, lekker klimmen, snel en veilig afdalen, en natuurlijk veilig met afgestelde helm.
De eerste ritten van de stoere race dames zitten erop. Ze hebben genoten, ze hebben lekker gefietst, hebben nog bergen energie om na de rit lekker een terras te pakken en te genieten van een wijntje en tapas. Chapeau stoere dames!

9ED9CEA9-E3DF-4E32-836B-8EE43DA2EA32 9ED9CEA9-E3DF-4E32-836B-8EE43DA2EA32