Anja in Andalusië part 6 "rustdag"

ingevoerd op 12-04-2017

Ladies only
Vandaag is eigenlijk een rustdag. Maar nu ik er toch ben. ... en alleen door de stad slenteren, daar word ik niet blij van, stap ik toch op de fiets. Nelly,  een andere deelneemster, vliegt vrijdag terug en gaat op pad. Eerder deze week ontmoetten we Ellen,  die hier drie maanden sabattical houdt en zij fietst ook met ons mee. Vandaag een echte ladies only. We hebben namelijk ook nog Joop. Hij zoekt graag zelf zijn weg om lekker veel fotos te maken. Prima.

We verlaten Ronda door de oude stadspoort en beginnen meteen aan een klim van 9 km richting Alpandeire. Niet opgewarmd is dat even wennen, maar als je eenmaal in je ritme zit goed te doen. De afdaling op een mooie brede weg met haarspeldbochten is echt schitterend. We klimmen en dalen en klimmen met steile stukken en veel bochten. De weg is er gewoon slecht en smal. Het smurfendorp zien we al liggen,  Juzcar. Met grote Smurf gaan we op de foto en drinken we koffie en thee. Vader Abraham kwamen we vandaag niet tegen. 

Het is heel warm tijdens de lange klim in de volle zon. Veel zweten en goed drinken.  Mijn Mio helpt me herinneren dat ik ieder kwartier een slok neem iedere drie kwartier iets te eten. Je zou het anders echt vergeten.  Ik stauw heel wat weg zo’n dag.

We naderen de snelweg naar Ronda en het is alleen nog dalen. Wauw. Hij was echt fantastisch. Maximum snelheid 64 km per uur. Mam, niet ongerust zijn, ik doe voorzichtig. 
Na 46 km en 1007 hoogtemeters staan we weer voor ons hotel. 

Ik heb het rustig aan gedaan. Het was immers een rustdag.

IMG_1620 IMG_1620
IMG_1621 IMG_1621
IMG_1622 IMG_1622