Anja in Andalusië part 5

ingevoerd op 11-04-2017

Iedere keer weer anders
Voor ik over de dag van vandaag ga schrijven,  wil ik even kwijt dat ik ben overdonderd door al die lieve en superpositieve reacties en likes. Het moedigt me aan om jullie verder mee te nemen tijdens mijn avontuur.

Het was een rommelige nacht. Toen ik net begon af te zakken begon de processie hier in de straat vanwege Semana Santa. In de week voor Pasen gaat iedere parochie in optocht door de straten met veel gezang,  trompet geschal en trom geroffel. Dat was van 24.00 uur tot 2.00 uur. Hier lag ik natuurlijk niet op te wachten en daarna kon ik de slaap maar moeilijk vatten. Gelukkig heb ik toch nog een uurtje mee gepakt. 

Klokslag 10 uur vertrok de groep. Er was beduidend minder wind dan de eerste dagen.  Dat kon je in de afdaling duidelijk merken. We reden Ronda uit richting Benoajan in een lekker tempootje beetje klimmen,  beetje dalen en om ons heen veel groen en bomen. Vanuit het dal klommen we 5 km. Geen centje pijn, prima te doen. We daalden af en begonnen aan een pittige klim met stukjes van 12-13%. Een echte kuitenbijter. In Cortes de la Frontera vulden we onze bidons bij de fontein. Het was warm, dus genoeg vocht nemen.

De afdaling die volgde was echt super. Goed asfalt, brede wegen, mooie bochten met uitzicht op een schitterend dal. De daarop volgende klim was de langste tot nu toe. 10 km met een stijgingspercentage van 5-6%. Langs de weg heerlijk ruikende bremstruiken, geitenbellen en vogeltjes. 

Aangekomen in Algatocin was het tijd voor de break. Aan het dorpsplein keken we uit op een groep kinderen met een groot springtouw, blokkenlopen en een bal. De tijd had er stil gestaan. Niks geen mobiel, echt lekker buiten spelen. Leuk.

De bidons werden gevuld bij de tap en we gingen op weg voor het laatste stuk. Tot Atajate was alles mooi groen. Daarna vooral steen en rotswanden. De uitzichten waren steeds anders vandaag. 

Na een klim van 9 km zagen we Ronda al liggen. De afdaling er naartoe was opletten geblazen. Slecht wegdek met grind. Via het oude deel van de stad nog een korte, steile hufter en kasseienstrook. 

Wat was het weer een mooie dag met 77 km en 1783 hoogtemeters. Krijg je al zin om volgend jaar met me mee te gaan? Kan het je echt aanraden als je van fietsen houdt.
Morgen eigenlijk een rustdag. Ik slaap er nog een nachtje over,  maar denk dat ik het al weet...

IMG_1611 IMG_1611
IMG_1612 IMG_1612
IMG_1613 IMG_1613
IMG_1616 IMG_1616
IMG_1617 IMG_1617