Anja in Andalusië part 1-3

ingevoerd op 10-04-2017

Andalusie here I am…
Wat begon als ’dat wil ik wel eens doen’, is nu zover. Een fietsvakantie in de bergen. Een avontuur waarin ik alleen op pad ga, zonder gezin of maatje. Het is time to go. Als ik in november mijn reis boek lijkt het nog ver, maar na een paar drukke maanden vliegt de tijd voorbij. De conditie is oke. De hele winter 2x schaatsen en een mtb rit vormen de basis. Vanaf eind februari aangevuld met een trainingsschema van Stijn komt het vast goed. Hij adviseerde op hartslag te gaan trainen. Dat was nieuw voor me. D1, D2 en D3 ik had er nog nooit van gehoord en fiets toch al wat jaren. Door het fietsen met een doel was het fietsen niet echt meer alleen fietsen.  Ik zat met plezier op mn fiets en kwam met een lekker gevoel thuis. Alleen al daarom zou ik vaker zo’n vakantie moeten boeken.  Sorry mannennnnn thuis.

 

Part 2:

 

De kop is er af…
Na een voorspoedige reis arriveer ik rond de middag in Ronda. Ik werd opgewacht door Ger van Andalusie Fietsreizen, Shaga en Jord twee gidsen en Nelly,  een andere deelneemster. Na een korte introductie werd de fiets op maat afgesteld en eigen zadel gemonteerd. Na een lunch in de stad vertrekken we voor een kennismakingsrit. Vandaag nog zonder gids. We reden van Ronda naar El Burgo, waar we een koppie namen en weer terug. Er zaten prachtige klimmen in. Dat ging me vrij goed af. Dalen is nog wel een dingetje. Ik hoop dat komende week te leren,  maar het zal ook vooral durven zijn. Ik genoot van de mooie vergezichten en natuurlijk het fietsen zelf. In het centrum van Ronda konden we ons hotel niet echt vinden.  Met voor en achter politiebegeleiding reden we de laatste kilometer. Leermonent van de dag: meer eten mee voor onderweg.  Op een snelle jelle en twee reepjes kan ik zo’n rit niet rijden.

 

part 3:

 

Zondag vertrekken we voor een rit van 67 km met 1282 hoogtemeters. Voor we vertrekken krijgen we uitleg over de fiets,  het klimmen en het dalen. We beginnen met een flinke afdaling. Tijdens deze afdaling gaat mn ketting niet op het grote blad. Gids Shaga verhelpt het probleem zo goed mogelijk en we kunnen door. ”Mannen in de werkplaats,  ik miste jullie nu al”. In de verte zien we een stuwmeer, waar we naartoe afdalen. Dan volgt een mooie klim van 8 km en pikken een terrasje in Grazalema. Via de glooiende kurkenbomenweg dalen we af naar de hoofdweg die ons naar Ronda leidt. Een klim van 6 km als toetje toe aan het eind van een prachtige dag. Zon, veel wind en schitterende vergezichten. Echt genieten. Morgen wordt mijn fiets gerepareerd. Per luchtpost een Specialized laten bezorgen is ook goed hoor mannen :) ??

IMG_1583 IMG_1583
IMG_1584 IMG_1584
IMG_1585 IMG_1585
IMG_1587 IMG_1587
IMG_1588 IMG_1588